blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG forum
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Welcome
FO_RUM



2pacova vražda - part 1 začiatok
pridal FO_RUM 20.6. 2012 o 21:12



Po dlhšej odmlke a dlhšom premýšlaní  že čo múdre príp. zaujímavé by som sem predniesol. Dúfam že si to prečítate aj napriek tomu že toto je herný server. Nepočúvam HIP HOP ale toto ma dosť zaujalo.

 

Dnes to bude o Tupac Shakurovi alias 2pacovi. A hlavne o jeho veľmi záhadnej smrti.

 

Určite ho nemusím predstavovať . Ale pre tých ktorý by to nevedeli išlo BOHUŽIAL IŠLO o amerického rappera, herca a hlavného predstaviteľa West Coast.

 

Neviem ani odkiaľ začať pretože je toho na rozprávanie príliš moc a preto som si vybral aj túto pohodovú večernú hodinu.

 

Asi skôr začnem úplným začiatkom a nie hneď smrťou.

 

Hlavné je si povedať niečo o West Coast a East Coast.

 

West Coast (západné pobrežie) WC

 East Coast (východné pobrežie) EC

 

Táto HIP-HOP-ová rivalita je jednou z najznámejších medzi hudobnými spoločnostami.  Vo WC kraľovala Death Row a v EC Bad Boys medzi nimi sa konali prestrelky hlavne 2paca z Death ROw a Notorius BIG z Bad Boys. Médiami to bolo nazývané aj ako pobrežná rappová vojna.

 

Hip Hop vznikol v New Yorku.  Skupiny hlavne NWA šplhala hore a hore až si získavala priazeň takmer všade bezpochyby aj u West Coast.  Všetko sa to zmietlo vtedy keď frontman z NWA Dr. Dre prestúpil z Bad Boys ku Death Row a vydal album The Chronic ktorý bol jeden z najpredávanejších v histórii. Neskôr sa začal presadzovať aj Snoop Dog samozrejme v službách Death Row.  Po jeho prvom albume Doggystyle ktorý bol taktiež veľmi ale veľmi predávaný West Coast mala u seba veľa cenených umelcov čím začala konkurovať EC. A keďže v USA je hudobný priemysel veľmi lukratívny vtedy išlo hlavne o to kto ovládne HIP HOP scénu či EC alebo WC.

 

Prvé näpatie a reakcia na stúpajúci úspech WC od EC bola útočná skladba "FUCK COMPTON" od TIma Doga z  EC. Spatný úder zasadila skupina Compton Most Wanted v skladbe "Whos Fucking Who" , Dr. Dre a Snoop Dog v skladbách "Dre Day" a "The $20 sack pyramid".

 

2pac a Notorius BIG

V roku 1994 začali títo dvaja mladíci začali pútať na seba pozornosť. Obaja boli z New Yorkučo je vlastne kolíska East Coast. Je to paradox pretože 2pac bol v zoskupení West Coast. Pred vydaním prvého Biggieho albumu Ready to DIe bol 2pac postrelený a okradnutý v prízemý spol. Bad Boys kde bol v ten istý čas aj Biggie. Podivná náhoda pred vydaním jeho prvého albumu . Na druhý deň bol 2pac odsúdený za sexuálne znásilnenie fanúšičky z minulého roka. Nikto nevie či to tak bolo alebo to zas narafičili chlapci z Bad Boys. Vo väzení 2pac počul o úspechu Bad Boys so spomínaním albumom Ready to die a začal podozrievať Bad Boys z tejto udalosti čo je znova paradox pretože 2pac vtedy nebol v Death Row ale stále u EC.

 

Od roku 1995 do 96 2pac tvoril skladby v ktorých priamo "nadával" na Bad Boys, Biggieho a kohokoľvek iného kto s nimi súvisel. Biggie nikdy nato priamo nereagoval.

 

Napokon v roku 1996 Biggie vydal skladbu "Who Shot Ya" . 2pac to bral tak že Biggie zosmiešnuje jeho postrelenie a aj to znásilnenie. Vtedy 2pac prehlásil že Bad Boys to narafičila.

 

Taktiež roku 1996 vydal 2pac neslávne známu skladbu "Hit 'Em Up"  v ktorej prehlásil že sa vyspal so ženou Biggieho, vyhrážal sa Biggiemu a Puffymu - ďaľšiemu rapperovi z EC a China XL.

 

Chino XL bol rapper ktorý v skladbe Riiot srandoval o tom že 2pac bol vo väzení znásilnený.

 

Všetky tieto výhražné skladby boli považované za náznak že sa rivalita medzi West Coast a East Coast jednoznačne nadobudla ďaľšiu úroveň.

 

Koniec sporu

V marci roku 1996 na udelovaní cien Soul Train Awards v Miami  sa na parkovisku stretli Bad Boys a Death Row samozrejme so zbraňami a kedže výsledok bol "nerozhodný " a to bol jediný výsledok ktorý spolo dosiahli všetkým bolo jasné že to prerastá do vážnej situácie.

 

A potom nasledovala tá konkrétna situácia o smrit 2paca a potom neskôr Biggieho o ktorej si povieme v druhej časti.

 

PS: Ak by si niekto myslel že som to skopíroval tak nie . Väčšina boli moje slová a moje vedomosti nakoľko som už  o tejto rivalite a pod. naštudoval už dosť. Miestami som použil určité americké zdroje.

 

A prečo som začal týmito omáčkami ? Pretože 2pacova vražda je veľmi komplikovaná a bez celého backgroundu sa dá tažko vysvetliť.  Takže základ a začiatok viete a zajtra sa pozrieme na tú spomínanú tajomnú smrť.

 

 

 

 

 

 

 



Prístupov 6241
Kvalita článku
(100%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
2pacova vražda - part 3 Fakty vs Fakty
[ 26.6.2012] (príspevkov 4)
2pacova vražda - part 2 Samotná smrť
[ 21.6.2012] (príspevkov 18)
2pacova vražda - part 1 začiatok
[ 20.6.2012] (príspevkov 24)
Mix videí II
[ 24.5.2012] (príspevkov 0)
10 dôvôdov prečo bude COD Black Ops 2 ús...
[ 19.5.2012] (príspevkov 18)
MiX
[ 17.12.2011] (príspevkov 1)
Smastruv vtip
[ 24.11.2011] (príspevkov 5)
2 kravy a obdobia sveta :D
[ 19.11.2011] (príspevkov 6)
Vzorec na dokonalé ženské nohy
[ 9.11.2011] (príspevkov 8)
Už ste sa po*rali z kapusty ? :DDD
[ 20.10.2011] (príspevkov 5)